
تورج دماوندی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: با گرم شدن هوا شاهد افزایش میزان ابتلا به بیماری تب مالت هستیم که در این خصوص واکسیناسیون دامها مورد تأکید و توجه ویژهای قرار دارد.
وی با بیان اینکه این بیماری به عنوان یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، تصریح کرد: کنترل و مهار این بیماری از نظر اقتصادی و بهداشتی حائز اهمیت است که بر حسب این موضوع امسال نیز به صورت ویژه به این موضوع توجه داریم.
رئیس شبکه دامپزشکی سلماس با بیان اینکه عامل این بیماری نوعی باکتری است که از طریق فرآوردهای خام دامی و مصرف آن به انسان نیز انتقال مییابد، افزود: امسال برای کنترل این بیماری 203 هزار رأس علیه تب مالت واکسینه شدهاند.
این مسئول با اشاره به علائم این بیماری در دامها، خاطرنشان کرد: سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و افسردگی از جمله عواملی هستند که در دام مبتلا به بیماری تب مالت دیده میشود.
دماوندی با اشاره به روشهای پیشگیری از این بیماری، گفت: خودداری از مصرف شیر غیرپاستوریزه، پنیر و سایر لبنیات و گوشتهای تأیید نشده، استفاده از وسایل محافظتی بدن مانند دستکش، محافظ چشم و پیشبند هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات و واکسیناسیون دامها از جمله مواردی است که در صورت رعایت آنها امکان احتمال ابتلا به این بیماری در انسان به حداقل میرسد.
وی با اشاره به مضرات اقتصادی و بهداشتی این بیماری، خاطرنشان کرد: بیماری تب مالت که به آن بروسلوز نیز گفته میشود، هر سال خسارتهای جبرانناپذیری را از نظر اقتصادی و بهداشتی بر جوامع وارد میکند.
رئیس شبکه دامپزشکی سلماس از واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب مالت به صورت رایگان در این شهر خبر داد و افزود: اکیپهای دامپزشکی با اعزام به محل نگهداری و جایگاه دامها نسبت به واکسیناسیون دام اقدام میکنند.
https://asrsalmas.ir/?p=937