روستای ۱۸۴ خانواری مافیکندی در شمال شهرستان سلماس واقع شده که همه اهالی این روستا به جز کودکان ۴ الی ۵ ساله آن نزدیک سه دهه است به شغل مجسمه سازی روی آوردهاند، شغلی که همه صفر تا صد آن از تهیه مواد اولیه، ساخت، رنگ آمیزی و بسته بندی آن را خودشان انجام میدهند.
در این روستا بیشتر خانوادهها کارگاههای مجسمه سازی برپا کردهاند که در آن به ساخت مجسمههای گچی، پلی استری و انواع وسایل تزئینی مشغول هستند، مجسمههایی که نه تنها زینت بخش منازل و بخشهای مختلف همه شهرهای ایران است بلکه به کشورهای خارجی زیادی از جمله ارمنستان، عراق و جمهوری آذربایجان نیز صادر میشود.
به گفته کمال عثمانپور، دهیار روستای مافیکندی، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مجسمههای تولیدی کشور توسط اهالی روستای مافیکندی تولید و روانه بازار میشود.
در این روستای ۷۳۰ نفره در سلماس، بیش از ۵۰۰ نفر از اهالی آن غیر از کودکان مشغول بهکار بوده و این روستا نه تنها یک نفر بیکار هم ندارد، بلکه جوانان بیکار روستاهای اطراف مافیکندی نیز در این روستا مشغول به کار هستند.
طراحیهای متنوع و کم نظیر، کیفیت بالای مجسمههای تولیدی، تولید و ساخت مجسمههایی با نیاز روز بازارهای داخلی و خارجی موجب شده همه ساله علاقهمندان خرید مجسمه از جای جای ایران اسلامی و حتی کشورهای خارجی افزایش یابد.
ظرفیت و توانمندی اهالی این روستا در ساخت مجسمههای پلیاستری و گچی به حدی است که هم اکنون تولیدات آن با مجسمههای تولیدی سایر نقاط و کشورهای دیگر رقابت میکند و در بسیاری از مواقع گوی رقابت را از تولیدات دیگر نیز ربوده است.
در حال حاضر روستای مافیکندی نمود بارزی از اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی در کشور بهشمار میرود، هر هفته گردش مالی اهالی این روستا براساس اعلام دهیار آن بالای ۱.۵ میلیارد تومان است، هر چند بهدلایل مختلف سودی از این گردش مالی چندان عاید اهالی آن نمیشود.
در این روستا همه منازل به کارگاههای کوچک و بزرگ مجسمهسازی تبدیل شده که از صبح تا غروب مردان و زنان به همراه جوانان مشغول ساخت مجسمههای زیبا و کم نظیری هستند و ۴۰ کارگاه مجسمهسازی نیز در این روستا دایر است.
دهیار روستای مافیکندی سلماس اظهار کرد: اهالی این روستا هر هفته بیش از ۸۵ تن مجسمه تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میکنند و این ظرفیت اگر مورد حمایت مسئولان قرار بگیرد، میتواند به رونق اقتصادی در منطقه و حتی کشور کمک کند. ( مهر )
https://asrsalmas.ir/?p=7691