جوان پرس / عبدالسلام معروفی : از وقتی آقای سعادت استاندار آذربایجان غربی شد شعار مدیریت بدون پول داد و دو هفته گذشته راهبرد مدیریت بدون پول در استان را تشریح کرد و اعلام کرد مدیران استانی باید در این حوزه پای کار باشند و در راستای فعال سازی سیستم اداری و اجرایی خود تلاش کنند. سعادت در خصوص راهبرد مدیریت بدون پول معتقد است : نکته ای که بعد از تشکیل دولت دکتر روحانی به عنوان دولت تدبیر و امید وجود داشت بحث نداشتن اعتبارات و بودجه برای تکمیل پروژه ها و زیرساختها در کل کشور بود و با توجه به وجود محدودیت ها از نظر کاهش فروش و عدم فروش نفت و وجود طرحهای نیمه تمام زیاد، بر آن شدیم تا شیوه ای که در دنیا معمولا در شرایط مختلف به عنوان مدیریت بدون پول رایج است را پیاده کنیم .
حال با نگاهی گذرا به این مهم و برخی از سیستم های غلط اداری و سیستم بوروکراسی خشک ، نقص قوانین ، بدنه ضعیف کارشناسی ، نبود امید و آرزو درسیستم اداری ، فضای غبارآلود و مسموم و برخی از حواشی پیش رو مسایل کشوری و منطقه ای می رود تا این مهم به سختی اجرایی وعملیاتی شود.
همگی بر مزیت ها و شاخصه های توسعه ای استان از بخش گردشگری و توریستی ، مرزی ، کشاورزی و غیره اذعان دارند ولی متاسفانه در این حوزه ها و چه بسا بسیاری از حوزه ها با مشکل اساسی روبرو هستیم و مسیرهای توسعه استان می لنگد.
آقای سعادت زمانی می تواند راهبرد مدیریت بدون پول را عملیاتی سازد و سعادت را نصیب استان و زادگاهش بکند که همه پازل و اهرم های این هرم و محور توسعه درست چیده شود و حوزه های اجرایی با او همگام و همراه شوند اما به نظر می رسد برخی از حوزه های کاری و سیاسی و اجرایی نیاز به یک تلنگر و آسیب شناسی و بازیابی مسیر دارد.
از حوزه برنامه ریزی و اقتصادی گرفته تا فضای سیاسی و اجتماعی که بعنوان حلقه های زنجیر بهم وابسته اند ، از دستگاه های متولی اشتغال و صنعت و معدن و تجارت گرفته تا رسانه های گروهی که برای هدایت افکار عمومی پای کارباشند . به نظر می رسد نبود همگرایی و هماهنگی بر سر مسیر توسعه استان باعث شده تا سعادت و همه علاقمندان به توسعه استان نتوانند به آرزوهای دلخواهشان دست یابند.
با این حال ؛ البته اینها جدا از مسایل سیاسی و فضای بد و غبارآلود نیست ولی اگر حوزه اقتصادی و برنامه ریزی و دستگاه های متولی امر و رویکرد سرمایه گذاری هم فعال تر شود و در روی دیگر سکه بدنه کارشناسی و سیستم اجرایی دستگاه های اجرایی پای کار باشند و جایگاه سرمایه گذاران را رونق بخشند ، حوزه پایانه های مرزی ،گمرکات و بازارچه ها و مرزهای استان پویا تر عمل کنند و فرمانداران و مسئولان شهرستانی بدنبال ابلاغ بخشنامه های کشوری و استانی نباشند و با خلاقیت و ابتکار و بهبود فضای کسب و کار جدیت به خرج بدهند و همچنین حوزه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در راس آنها تشکل های صنفی مربوطه و اتحادیه ها فعال تر بشوند و جنب و جوش در بازار و داد و ستد ایجاد کنند تا حدودی می توان امیدوار به راهبرد مدیریت بدون پول در استان شد .
مولفه دیگری که در این مهم سهم دارد نقش بانکها و موسسات تجاری و اقتصادی در پویایی این مهم است که بایستی همراه با مسیر توسعه تلاش نموده و در خلاء های توسعه ای استان ورود پیدا کنند.
پیشنهاد می شود خود مدیریت ارشد استانی که راهبرد مدیریت بدون پول را در دستور کار قرار داده با فعال سازی ۴ معاونت و شورای راهبردی و دستگاه های متولی اقتصادی از جمله دارایی، مالیات، صنعت ومعدن وتجارت ؛ کار ، تعاون و رفاه اجتماعی ، شرکت شهرکهای صنعتی ، گمرکات و اتحادیه های صنفی و بازارچه های مرزی ،فعالان بخش خصوصی ، فرمانداران نوار مرزی و باز نگری در حوزه برنامه ریزی و اقتصادی و فعالیت های واحدهای تولیدی این مهم می تواند تا حدودی موثر واقع شود .
هر چند مشکلات عدیده ای در کشور داریم از جمله تحریم ها ،فضای مسموم سیاسی و فشارها ، رکود بازار و اقتصاد بیمار و غیره و دراین استان هم با معضل دریاچه ارومیه ، رکود واحدهای تولیدی و پروژه های عمرانی و غیره روبرو هستیم و بی شک با بخشی از کلی نگری و همراهی همه مجموعه ها با مدیریت ارشد استان بخصوص فعال تر شدن حوزه های ستادی و معاونین در سال حساس سیاسی و درگیر با انتخابات و فضای سنگین کار و بهره برداری از توان نمایندگان در مدت باقی مانده و تعامل بیشتر با مرکز وزارتخانه های مربوطه می توان این مهم را به سرانجام مقصود رساند.
https://asrsalmas.ir/?p=586