به گزارش عصر سلماس ، باغ های سیب این شهرستان به لحاظ عملکرد در واحد سطح در رتبه اول و به لحاظ حجم تولید در رتبه دوم بعد از شهرستان ارومیه قرار دارد که نشان دهنده اهمیت این شهرستان در تولید این محصول کشاورزی و اقتصادی است.
برداشت محصول سیب در شهرستان سلماس همه ساله از اواسط مهرماه آغاز شده و به مدت دو ماه ادامه می یابد.
بیشتر محصول سیب شهرستان در دو نوع رد و گلدن و سایر ارقام خارجی است و به علت کیفیت مطلوب ، قابلیت انبارداری و حمل و نقل آسان یکی از محصولات صادراتی به خارج از کشور به شمار می رود.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان سلماس در گفتگو با خبرنگار ایرنا از افزایش 80 درصدی تولید سیب درختی در این شهرستان نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به آغاز برداشت محصول سیب درختی ، پیش بینی می شود امسال بیش از 230 هزار تن انواع سیب درختی از باغ های این شهرستان برداشت شود.
سجاد مقبلی با اعلام اینکه امسال به طور میانگین 35 تن سیب درختی از هر هکتار از باغ های این شهرستان برداشت می شود ، افزود: مساعد بودن شرایط آب و هوایی ، استفاده به موقع باغداران از سموم دفع آفات و توجه به توصیه های کارشناسان از جمله دلایل افزایش تولید محصول سیب در این شهرستان است.
وی با اشاره به فعالیت 37 واحد سردخانه ای با ظرفیت 120 هزار تن برای نگهداری سیب تولید شده در این شهرستان بیان کرد: تا پایان امسال 9 واحد جدید سردخانه نیز با ظرفیت 30 هزار تن در شهرستان سلماس به بهره برداری می رسد.
با وجود افزایش تولید برخی از باغداران شهرستان سلماس هزینه بالای تولید سیب ، نبود سرمایه در گردش ، پایین بودن قیمت سیب صنعتی ، حمایت ضعیف از صادرات سیب درختی ، کیفیت پایین بسته بندی جهت صادرات به کشورهای همسایه و نیز پایین بودن تعرفه بیمه محصولات باغی را از جمله مسایل و مشکلات خود عنوان کرده و خواستار رسیدگی ویژه و جدی مسوولان شدند.
شهرستان سلماس با تولید بیش از 20 درصد سیب از مجموع یک میلیون و 200 هزار تن محصول تولیدی سیب آذربایجان غربی ، جزو قطب های تولید این محصول در کشور به شمار می رود.
این شهرستان با داشتن بیش از هشت هزار 785 هکتار باغ از ظرفیت و توانمندی خوبی برای احداث کارخانه های سورتینگ و بسته بندی محصولات باغی و سایر صنایع تبدیلی برخوردار است.
شهرستان سلماس 64 هزار و 570 هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.
https://asrsalmas.ir/?p=2848